luni, 10 octombrie 2011

Marcajul holografic

În urma informaţiilor deţinute de ORDA, pe piaţă există în vederea comercializării produse purtatoare de drepturi de autor şi drepturi conexe, care nu au aplicat marcaj holografic conform legislaţiei în vigoare. ORDA atrage atenţia publicului că pentru a evita achiziţionarea de produse pirat, toate fonogramele (cd, casetă audio, etc.) şi videogramele (cd, dvd, etc.) originale care sunt introduse în circuitul comercial trebuie să aibă aplicat marcajul holografic.
Marcajul holografic reprezintă eticheta având un model unic pe teritoriul României, autorizat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, care constă într-o imagine tridimensională, înseriată cu un cod alfanumeric, realizată pe suport autoadeziv şi autodistructiv.
Pirateria cu produse fizice este forma de piraterie clasică şi are loc atunci când o persoană realizează produse pirat - copii neautorizate după produsele protejate - cu scopul de a le distribui. Legea dreptului de autor condamnă nu numai actele de reproducere şi distribuire neautorizată, cât şi deţinerea, transportul, promovarea prin anunţuri a mărfurilor pirat cu scopul de a fi comercializate. Chiar şi refuzul persoanei de a declara provenienţa mărfurilor pirat se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă penală.
ORDA doreşte să asigure creatorii şi pe toţi titularii de drepturi că este puternic angajată în protecţia acestui domeniu vital în dezvoltarea economică dar şi socio-culturală a societăţii şi că împreună cu celelalte autorităţi ale statului competente în domeniu va intensifica actiunile de prevenire şi combatere a pirateriei indiferent de forma în care aceasta se manifestă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu