sâmbătă, 1 octombrie 2011

Medalie Jubiliară lansată la BNR

Luni, 3 octombrie 2011, Principesa Mostenitoare si Principele Radu ai Romaniei vor participa la prezentarea Medaliei Jubiliare decicate Majestatii Sale Regelui cu ocazia implinirii varstei de nouazeci de ani.
 Evenimentul va avea loc la ora 17 la Banca Nationala a Romaniei si se va desfasura in prezenta lui  Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
Medalia Jubiliara dedicata implinirii a 90 de ani de catre Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei este unul dintre cadourile facute Majestatii Sale de AALLRR Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu al Romaniei.
Medalia este lansata in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei, pentru a aminti de legatura dintre Suveran si moneda care, potrivit articolului 88 din Constitutia din 1923, se emitea in numele Regelui.
Ultimele doua monede purtand chipul Majestatii Sale au fost emise in 1947, avand valorile de 10.000, si respectiv 5 lei [inainte si dupa stabilizarea monetara]. Ca si monedele, Medalia Jubiliara poarta pe avers profilul Majestatii Sale, iar pe revers se afla Stema Mare a Romaniei. Ea este realizata din tombac auriu, nepatinat, nelacuit si a fost realizata de domnii Cristian Ciornei [desen] si Vasile Gabor [macheta].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu