miercuri, 20 aprilie 2011

Timişoara / Cercetaţi penal pentru că au executat, fără drept, foc de artificii

Poliţiştii au întocmit dosar penal reprezentanţilor unei societăţi comerciale care nu a respectat legislaţia în vigoare privind executarea unui foc de artificii.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş, s-au sesizat cu privire la faptul că, în data de 16.04.2011, în jurul orelor 21.30, în Piaţa Unirii din Timişoara a avut loc un joc de artificii, efectuat fără drept.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că la data de 13.04.2011, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, societate autorizată să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, au înaintat către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş, documentaţia necesară in vederea executării unui joc de artificii, cu articole pirotehnice din clasa a II a, pentru data de 16.04.2011, orele 21.00, în Piaţa Unirii din Timişoara, cu ocazia Campaniei pentru Cupa României la fotbal.

Ca urmare a analizării solicitării adresate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş nu au acordat avizul desfăşurării jocului de artificii, întrucât nu erau îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, în vederea prevenirii unor aspecte negative. 

Cu toate acestea, firma respectivă a executat un joc de artificii, fapt pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin.3 din Legea 126/1995 Republicată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu