vineri, 15 aprilie 2011

La Spitalul Judeţean din Timişoara au fost cei mai mulţi donatori din ţară.

Secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara a furnizat, anul acesta, cel mai mare număr de donatori în viaţă, respectiv 11, a declarat, vineri, şeful Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, prof. dr. Irinel Popescu, spune NewsIn .
"Unde există dăruire, se poate. Spitalul Judeţean Timişoara a pus la dispoziţie, numai în prima parte a anului în curs, 11 donatori în viaţă, iar acest lucru este un progres uriaş. A fost greu să implementăm conceptul de moarte cerebrală, însă, în timp, iată că se văd rezultatele", a spus Popescu.
Specialistul a spus că a atras atenţia că, pentru numeroşi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare, transplantul este singura opţiune şi, de aceea, recomandă ca ideea de donare a unui organ de la un pacient în moarte clinică să fie un subiect de discuţie în fiecare familie.
Potrivit lui Irinel Popescu, în România au fost, anul trecut, 70 de donatori, număr insuficient pentru sutele de pacienţi aflaţi în suferinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu